Titlu: Misiune secretă. Cazuri reale ale forțelor speciale din 16 țări.
Autor: Judith Grohmann
Editura: NICULESCU
Număr pagini: 253
Fiind pasionată de genul cărților care abordează teme legate de război, misiuni secrete și acțiuni ale forțelor speciale, cartea lui Judith Grohmann a fost exact ceea ce căutam. De multă vreme voiam o abordare concretă a subiectului și m-a atras cu atât mai mult cu cât am descoperit că face referire la lumea contemporană.
Draga mea, sunt în misiune!
Exact cum spune și titlul destul de clar, jurnalista a făcut cercetări proprii și vorbește despre 16 țări în care forțele speciale și-au arătat tenacitatea, în situații reale recente sau care datează și din anii 1993 ori 2000.
Judith Grohmann este originară din Germania și își folosește statutul de jurnalistă pentru a întreține relațiile cu guvernele celor 16 țări, iar acestea i-au aprobat proiectul de a întocmi o lucrare bazată pe realul activității oamenilor de specialitate. Ideea centrală a cărții este bazată pe evidențierea terorismului contemporan și a crimei organizate care prinde amploare în orice loc pe glob. Partea nevăzută a forțelor antitero este prezentată în maniera lejeră a unei relatări cu efectele necesare creării cadrului și spațiului de desfășurare a misiunilor. Pe parcursul acestor confesiuni, autoarea dă dovadă de tărie de caracter, control de sine și muncă în echipă, dezvoltate cot la cot cu membrii unităților speciale.
Minunat, Poliția!
Redactarea cărții este făcută ușor, comod, într-un cadru larg din care nu lipsesc informațiile concrete și precise cu privire la locație sau timp. Mi-a plăcut în mod deosebit modul de scriere al lui Judith și pot spune că personalitatea ei curioasă și curajoasă m-a făcut să o îndrăgesc încă din descrierea de început.
Puncte tari:
-mi-a plăcut mult ideea de bază a cărții, ceea ce m-a determinat să vreau să o citesc și recenzez;
-veridicitatea informațiilor și a situațiilor;
-am învățat multe lucruri din această carte, cum ar fi: modul de operare al unei instituții de securitate, modul de desfășurare a situațiilor antitero, personalități negative marcante, care au lăsat urme psihice asupra populației sau asupra oamenilor care au trebuit să facă față la momentul respectiv și să-și înfrunte teama de un eventual eșec;
-deschide o nouă perspectivă asupra lumii ascunse care acționează împotriva răufăcătorilor;
-utile mi-au fost și încă sunt informațiile referitoare la modul de gândire în situații-limită ce implică atentate teroriste, informațiile detaliate despre necesitatea timpului în care se construiește o misiune secretă.
Puncte slabe:
-pentru că sunt o perfecționistă, notez aici singurul lucru pe care îl mai voiam de la Judith, și anume lipsa tonelor de detaliu. Situațiile reale m-au fascinat atât de mult, încât mi se părea că citesc o scenă marca James Bond, iar pentru asta aș fi vrut și cele mai mici detalii. Așa aș fi furat meseria celor de la SWAT. ;)
Problemele de securitate, teroriști, criminali, hoți, atentate și oameni bolnavi psihic vor exista mereu. Poate din ce în ce mai des în lumea contemporană, dar ceea ce e clar, e că avem oameni care acționează din umbră, oameni pe care ne putem baza, dispuși să se dea pe ei pentru binele tuturor. Am aflat asta citind fiecare caz și dezbătând asupra lui, cunoscând echipele de intervenție din spatele fiecărei operațiuni.
Cu mâna pe inimă, pot spune sincer că această carte mi-a oferit mai multe detalii despre arme, misiuni, operări și ale lucruri legate de fața nevăzută a dreptății, încât am îndrăgit-o încă de la primele 10 pagini. Pentru aceasta ofer 5/5 steluțe și o recomand cu căldură iubitorilor de gen.
Mulțumesc Editurii NICULESCU pentru ocazia de a citi și recenza această carte minunată, iar dacă voi doriți să vedeți mai multe și să cunoașteți despre ce vorbesc, o puteți comanda de pe site-ul editurii: www.niculescu.ro.
Jovia.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu