Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Copiii intunericului" de Lavinia Calina

Copiii intunericului, este primul volum din "Neamul corbilor" . 
O serie semnata de autoarea Lavinia Calina.


Descriere:
"Roxana si Nicol, doua adolescente cu personalitati aparent diferite, devin cele mai bune prietene dupa o noapte in care viata li se va schimba complet. Impartasind acelasi secret, ele vor incerca timp de mai multi ani sa duca impreuna o existenta cat mai banala, cotidiana, pentru a se ascunde de cei care le doresc, probabil, moartea.
Dar chiar secretul nu este ceea ce pare. Devenite pioni in mijlocul unei confruntari seculare intre cele mai puternice neamuri de vrajitori, cele doua tinere au de ales intre a fugi mereu sau a-si infrunta adversarii. Intunericul este insa foarte aproape, mult prea aproape..."

"Magie si actiune, rasturnari de situatie, intrigi, tesute de veacuri, iubiri blestemate, un creuzet al cosmarurilor devenite realitate, in care moartea pandeste din coltul oricarei strazi, in ochii oricarui trecator si chiar din adancul propriului suflet. Lupta abia a inceput, iar Neamul Corbilor este mai decis ca niciodata sa fie cel care va castiga suprematia asupra intregii lumi."


Despre autor:
Lavinia Călina s-a născut revolutionară, în decembrie ’89.
Urmează cursuri pedagogice și de filologie în Caransebeș. În 2008 se mută la Timisoara și studiază limbi străine la facultatea de litere. În prezent lucrează ca editor-imagine/fotogaf la propria firma (Calina Audio-Video).


"Tu cat de mult te poti ascunde de magie?"

 Copiii intunericului a fost o lectura relaxanta, si captivanta. M-a impresionat placut, si m-a ademenit in universul ei.
Este prima carte a Laviniei pe care o citesc. Mai am cateva, insa nu am avut tendinta sa le incep.
Dupa ce am citit acest roman cu siguranta le voi acorda si celorlalte carti o sansa.
O carte minunata, personaje bine conturate de care te poti atasa cu siguranta. Nu ai cum sa nu te indragostesti de cel putin unul dintre caracterele fictionale create de autoare.
Actiunea se impleteste intr-un mod armonios cu caracterele si atitudinea personajelor.
De exemplu, in momente de maxima intrigare si in care personajele se afla in pericol, vei gasi urme de ingrijorare in relatare, dar si mici clisee pline de umor.

" Cu totii avem fobii, temeri, ne e frica de diverse lucruri, locuri, persoane, actiuni. Unii dintre noi ne petrecem viata mereu pe fuga, incercam cu disperare sa stam cat mai departe de lucrurile ce ne inspaimanta. Nu toti reusim, pe unii dintre noi ne doboara propriile noastre temeri. Exista o zicala: de ce iti e frica nu scapi. Baga-o bine in minte, pana nu e prea tarziu. Pentru mine e mult prea tarziu."

Personajele mele preferate sunt: Radu si Nicol, acestia doi se potrivesc atat de mult.
Mi-ar fi placut sa vad o avansare a relatiei dintre ei. Sper sa ma pot bucura de acest lucru in al doilea volum.
Nicol e plina de umor, trateaza totul atat de indiferent, de fapt aprope totul. Asta exceptandu-i pe Ovidiu, fiul ei, si pe Roxana.
Imi place foarte mult modul in care se complica sa rezolve lucrurile. Se simte datoare fata de prietena sa sa o protejeze de toate neamurile care le urmaresc.
Atitudinea ei lasa de dorit, uneori isi arata interesul fata de siguranta ei, iar alteori arata prin actiuni ca pur si simplu nu ii pasa ce se intampla cu ea.
Are atitudini de poluri opuse, dar care o fac atat de perfecta pentru mine.

" Schimb viata de rahat pe orice imi puteti oferi, de preferat un pachet de tigari sau ceva de baut."

Radu, este un baiat simplu, pe care il intereseaza doar de Ovidiu, copilul sau cu Nicol, sau cel putin asta mi-a fost transmis pana aproape de finalul cartii
Imi place mult atitudinea sa calma, atunci cand Nicol ii reproseaza nenumarate lucruri.
Spre final acest personaj se remarca, ceea ce m-a bucurat enorm.
A fost o rasturnare de situatie impersionanta.
Autoarea a stiut cum sa-si impresioneze cititorul, oferind un final neasteptat, dar totodata intrigant.

Roxana, este o fata minunata. Actiunile sale sunt strict pentru siguranta si binele celor din jur. Nu este deloc egoista si stie cum sa cucereasca cititorii.
Pot spune ca nu m-a atras atat de mult pentru ca bunatatea ei nu invinge carisma lui Nicol. Asa ca nu este unul dintre personajele mele preferate, dar mi-a placut destul de mult.

"Tot ce am inteles eu din palavrageala lor e ca de multe ori oamenii deschid gura doar ca sa se auda vorbind. Rostesc cuvinte pe care nu le inteleg si falsifica sentimente pe banda rulanta. Nu imi doream sa fiu ca ei, deci am preferat sa tac si sa vorbesc doar la momentul potrivit."

Este un roman cu un ritm intens si o actiune bine construita. Personajele care participa la actiune se potrivesc perfect cu situatiile in care autoarea le pune.
O poveste fantastica despre magie, moarte, lupta.
Finalul a fost cel mai culminant si alegerea lui Nicol m-a bucurat, dar m-a si inspaimantat. Ce se va intampla acum cu cele doua prietene?
La ce vor recurge neamurile de vrajitori pentru putere si suprematie?
Descoperiti in acest roman superb al Laviniei si in cel de al doilea volum " Blestemul zorilor", aparut tot la editura Herg Benet.

" Oamenii vin si pleaca din viata ta. Chiar daca au fost prezenti pentru o scurta perioada sau una mai indelungata, atunci cand ii pierzi lasa in urma un gol cat de mic in inima ta. Sa pierzi pe cineva drag e cumplit.
Exista doua moduri prin care asta se poate intampla. O persoana poate decide sa iasa voluntar din viata ta. Iti intoarce spatele si isi vede de drumul lui. In acest caz ramai doar cu gandul ca poate se putea face ceva ca sa nu se ajunga aici. Il invinovatesti pe el, te invinovatesti pe tine, arunci vina pe cei din jur. Iti spui ca poate nu ai stitu tu cum sa apreciezi persoana respectiva si de aceea ai pierdut-o.
Dar ce faci atunci cand ruptura se produce? Atunci cand moartea ti-o rapeste. Cand orice actiune sau vorba este de prisos, caci orice ai face ea nu se va mai intoarce la tine? Ii poti striga numele de o mie de ori, dar fara rost."

Cartea o gasiti la editura Herg Benet.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu