Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Urzeala Tronurilor" de George R.R. Martin

Urzeala Tronurilor este prima carte din Saga Cântec de Gheață şi foc.
Aceasta a apărut la editura Nemira şi este împărțită în două volume.



Urzeala tronurilor nu e nici pe departe o lectura usoara, insa este o lectura care cu siguranta iti va capta intreaga atentie.
Nu e tocmai un roman relaxant, autorul te conduce pe taramuri nemaintalnite, ai parte de actiune, de suspans si de dramă.
Eu am citit cele doua volume intr-un timp relativ scurt, desi au fost cam dificile si nu le-am putut da gata atat de usor.
Dar nu regret deloc faptul ca am inceput aceste carti. Nu regret ca am intrat in lumea fanilor "Cantec de gheata si foc".




Descriere:
Intr-un tinut in care verile pot dura ani in sir si iernile o viata, primejdia se arata la orizont. Vine iarna si pe plaiurile inghetate de la nord de Winterfell forte intunecate si stranii isi aduna puterile in spatele Zidului ce protejeaza intregul regat Westeros. In mijlocul conflictului se afla familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri si neinduratori ca pamantul pe care il stapanesc. Un taram al extremelor, de la fortaretele de piatra ale iernii la castelele belsugului si ale verii, in care lorzi si printese, soldati si vrajitori, asasini si bastarzi iubesc, se lupta si uneltesc pentru a supravietui. Intre intrigi si comploturi, tragedie si tradare, victorie si teroare, soarta familiei Stark, a aliatilor ei si a inamicilor atarna de un fir de par, in timp ce toti incearca sa castige cel mai periculos joc dintre toate: urzeala tronurilor.

 „Intrigi si comploturi, tragedii si tradari, victorii si teroare in vremurile unor prevestiri sumbre. Soarta personajelor principale, a aliatilor si a dusmanilor lor se afla intr-un echilibru precar, pentru ca fiecare doreste sa castige in jocul cel mai periculos dintre toate: Urzeala tronurilor.“ - Library Journal 

„Romanul care marcheaza fara doar si poate inceputul detronarii lui Tolkien: Urzeala tronurilor.“ Newsweek „Martin atinge un varf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative si al scenelor de actiune. Scriitura, imaginatia, impactul emotional si extraordinara constructie a universului sau presupun o noua definire a genului fantasy.“ - Booklist 

Acțiunea romanului se petrece într-un ținut fantastic delimitat în patru continente, cel mai important fiind Westeros, care la rândul lui este împărţit în şapte regate şi o zonă necunoscută denumită "Dincolo de Zid". Aceste regate sunt conduse de către un rege, si anume Robert Baratheon.
 
Datorită faptului că regele precedent a fost ucis pentru ca mai apoi Robert sa-i ia locul se naşte un război între familiile cele mai puternice, fiecare dorindu-si să conducă Cele Şapte Regate.

Urmarim actiunea din perspectiva mai multor personaje iar asta ne ajuta sa descoperim mai multe despre fiecare in parte.
In carte nu avem personaje negative in adevaratul sens al cuvantului, doar personaje preferate si mai putin preferate.
Actiunea cartii este o adevărată încâlcitură, te poți pierde uşor în detalii dacă nu urmăreşti cu atenție intâmplările.
Dar per total este un roman minunat, care o sa va cucereasca si o sa va faca la final sa va puneti intrebari.
O adevarata opera de ficțiune.

Aceste cărți mi-au fost oferite de către Diverta.
Mulțumesc mult.
  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu