Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie ,,Bărbați. Femei. Trăiască diferența!” de Pilar Sordo

Titlu: Bărbați. Femei. Trăiască diferența!

Autor: Pilar Sordo

Număr pagini: 175

Editura: NICULESCU

Gen: Psihologie, Dezvoltare personală

Poate nu toți, dar cu siguranță cei mai mulți dintre noi căutăm la un moment dat în viață un răspuns la întrebări personale legate de diverse subiecte. Dar, când vine vorba de a înțelege persoanele din jurul nostru intervine marea problemă de ,,nu știu ce e în mintea ei”.
Ei bine, avem în fața noastră o carte care abordează întocmai modul de gândire atât al femeilor cât și al bărbaților, lucru care conduce prin asocieri logice la comportamentul și mintea celor din jur.

,,Femei. Bărbați” este o carte ușor de citit, o carte simplă, dar complexă, ce pune în prim-plan dezvoltarea sexelor de-a lungul timpului. Astfel, structurată pe două părți, în 9 capitole și o încheiere ce concluzionează experimentele autoarei, se urmărește echilibrul și dezechilibrul psihologic atât al femeilor cât și al bărbaților.

Lucrarea începe cu geneza alcătuirii corpului femeiesc și bărbătesc, lucru care pune în valoare calități elementare și transmise pe cale ereditară, care, culmea, sunt comune la fiecare dintre cele două părți. Un lucru tare interesant învățat din această carte încă din primele pagini este faptul că femeile sunt strângătoare, conservatoare, în timp ce bărbații trec lejer prin evenimente.

Garanția dintre psihologia sexelor este trasată clar, iar asta duce la un nou nivel de abordare a temei. Pe parcursul cărții, autoarea face referire și o paralelă cu lumea basmelor pentru a afla și pentru a ne face să înțelegem natura umană, aducând în dezbatere o mulțime de asemănări ce au rămas întipărite de-a lungul istoriei asupra codului nostru genetic.

În final, recomand această carte cu mare plăcere și încredere, în special femeilor, pentru că aveți ce învăța din ea, dar și bărbaților pentru a vedea lucrurile și din perspectiva noastră. Ofer 5/5 steluțe acestui roman, iar cartea o puteți găsi la Editura NICULESCU: http://www.niculescu.ro.

Cu mult drag,
Jovia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu