Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Eu impotriva mea" de Daniel Botea



Am primit aceasta carte de la autor si ii multumesc mult ca mi-a oferit sansa sa citesc aceasta opera minunata.
Romanul are un subiect interesant, devenind pe parcurs foarte incitant si atractiv.
Este o poveste ironizata de insusi personajul principal, care isi trateaza propriile probleme cu indiferenta si amuzament.Recunosc faptul ca acest caracter al personajului m-a captivat inca din primele pagini.
Acest roman este pe de alta parte si o lectie morala, cel putin asa am perceput eu pe parcursul lecturii.Personajul principal se schimba atunci cand observa in lumea din jurul lui chiar se straduieste pentru binele lui.La inceput fiind foarte nesabuit cu toti cu care interactioneaza, din pricina intamplarilor si dovezilor de afectiune se va sacrifica si el pentru binele prietenilor sai.
De asemenea protagonistul cartii are o gandire realista asupra societatii, este constient de lumea in care traieste si de interesele tuturor si actiunile doar in favoarea lor.Este deschis la minte, accepta cu usurinta tot ce se intampla in jurul sau, dar asta nu inseamna ca este si de acord.Dezbate subiectele societatii in propria minte, si isi pastreaza toate parerile cu ardoare, netinand cont si de parerile altora, pentru el societatea este egala cu zero, iar oamenii traiesc doar pentru a nu muri.


"Nu stiu cum va imaginati voi evolutia intelectuala a generatiilor, insa eu o privesc ca pe un elastic pe care il intinzi cat poti.Cu cat a fost intins mai mult, cu atat omenirea a evoluat direct proportional, dar sunt momente in care una din maini crede ca poate mai mult (desi nu) si scapa un capat al elasticului...rezultatul? Nu are de suferit generatia (mana) care scapa elasticul, ci cele precedente, iar cele viitoare o vor lua de la capat... Pana la urma generatiile care muncesc si se straduiesc sa faca ceva, acelea sunt cele care au de sfuerit."


Sa va povestesc si putin din actiunea romanului?
Leinad, este protagonistul despre care vorbeam, este orfan si locuieste impreuna cu cel mai bun prieten ( si singurul) al sau, Diu.
Intr-o zi ca oricare alta intra intr-o incurcatura destul de periculoasa, pastrand niste bunuri care nu ii apartin
Acesta devine tinta unor oameni care se ocupa cu lucruri ilegale si misterioase din pricina temperamentului sau, tratand intamplarile cu indiferenta si afundandu-se in tot mai multe probleme.
Pe parcurs descopera ca anumiti oameni chiar ii vor binele, cum ar fi Carla, o tanara care ii ofera ajutor unui necunoscut, gratie bunatatii ei.
Descopera lucruri pe care niciodata nu ar fi trebuit sa le stie, cum ar fi cu ce se ocupa oamenii care l-au rapit, si incerca sa faca dreptate impreuna cu prietena lui.
Insa ce se va intampla cand lucrurile nu sunt exact cum trebuie, si o veste ingrozitoare ii disturge sperantele facandu-l sa se sacrifice?
Ce se va intampla cand acesta isi da seama ca nu totul se invarte in jurul lui si ca ii pasa si de oamenii din jur?
Isi va continua aventura netinand cont de pericolele care il incoltesc?
Va las pe voi sa descoperiti misterele si sa va bucurati de aceasta poveste minunata.

"Exista iubire, chiar daca tu ai crezut ca iubesti si nu ai facut-o, exista sinceritate, chiar daca ai fost sau ai mintit, exista credinta, chiar daca aceasta nu ne caracterizeaza sau nu ne apartine, iar dragostea e precum gravitatia, daca ii acordam sau nu atentie, ea tot va actiona asupra noastra si, intr-un final, ne va dobori in cazul in care ii vom nega existenta."

Desi Leinad nu prea tine cont de parerile altora, va reusi oare sa simta ca are nevoie de cineva si de sfautrile acestuia? Va simti o urma de afectiune pentru altcineva in afara de prietenul sau ?
O sa observati pe parcursul romanului o schimbare, schimbarea de caracter treptata, veti aborda o atitudine asidua pentru a descoperi secretele schimbarii.

"O alta idee consta in faptul ca ne jucam si jobilam cu acele cuvinte mari precum iubire/ dragoste/ afectiune/ sinceritate/ credinta, ca apoi sa nu mai credem in puterea sentimentelor exprimate prin ele, doar pentru ca noi nu le-am luat in serios"

Este o lectura relaxanta si interesanta care va va captiva pe deplin inca de la primele pagini.
Vizitati pagina oficiala a seriei: Eu impotriva mea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu