Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cheltuie intelept!

In principiu alegem sa cheltuim banii pe diferite lucruri care nu ne sunt necesare,de ce?Pentru ca suntem capriciosi,si daca ne dorim ceva doar prin simplu fapt ca " si x si y are,vreau si eu" atunci e clar ca ne lasam manipulati de cei din jur.
De obicei noi cumparam pentru ca am auzit ca e bun sau mai stiu eu ce,nu conteaza ce e,conteaza ca trebuie sa il cumpar,nu conteaza la ce ma ajuta sau daca ma ajuta la ceva,conteaza ca am auzit de el. Acest principiu ne distruge stapanirea de sine si judecata proprie,ne devasteaza initiativa si gandirea,ceea ce ne bulverseaza prin simplu fapt ca ne schimba,si nu in bine,in rau,pentru ca ne schimbam perceptia dupa cei din jur.
In fine,acum sa abordez subiectul "cheltuie intelept",si aici ma refer strict la ceea ce ne e cu adevarat necesar ,sa excludem mancarea de zi cu zi si hainele,si produsele de ingrijire personala. Noi avem nevoie de cultura?Dar se spune ca o cultura nu poate fi cumparata?Cine zice asta?Ba se poate cumpara,deoarece cultura este in carti,iar milioane de carti stau pe rafturi asteptand sa fie achizitionate si cel mai important citite si intelese. Cumpara carti,cartile te ajuta,poate nu chiar in momentul de fata,pentru ca doar nu crezi ca odata ce ai terminat de citit o carte gata este mai inteligent si dai pe dinafara de cultura,ci dupa un timp vei oberva ca te-ai dezvoltat intelectual si ai mai multe perceptii asupra lumii. Asiduu,este cuvantul care trebuie sa defineasca un cititor,pentru ca acesta daca isi doreste o viata mai buna va cititi,si nu din obligatie,ci din placere.
Cumparati o carte,in loc de cola si snaksuri,cumparati o carte in loc de un pachet de tigari,cumparati o carte in loc de o husa noua pentru telefon. Cumparati cultura in locul unei dependente care va va distruge.
Iti sta mai bine cu o carte in mana,decat cu un smartphone de zeci de milioane.

Si nu uitati: Unii rup discotecile,altii bibliotecile.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu